top of page

På visning

Hva bør du egentlig ha med deg på visning?

De fleste som går på visning kler seg pent, ikke bare eiendomsmegleren som tar i mot deg i døra er pent antrukket. Alle som kommer på visning har kledd seg pent. Ikke nødvendigvis fest-pent, men normalt pent.

Det er kanskje unødvendig å ta på seg arbeidstøy, men et par dongeribukser som tåler litt støv og kryping på gulv er kanskje ingen dum idé.

Ikke gå tomhendt på visning. Vær godt forberedt på en av ditt livs største investeringer. Det kan være lurt å ta med noen småting på visning:

Lommelykt

Det kan være lurt å ha med ei lommelykt, i sær når du går opp på loftet. Her må du be-lyse området rund pipa og andre gjennomganger. I trange rom, som for eksempel i krypekjeller. Det er mange takstmenn som lekende lett hopper over krypekjelleren, fordi de vet ikke hva de skal se etter der. Faktum er at det er i denne avdelingen man finner mest informasjon om hele boligen.

Skrujern (lite og flatt)

Et skrujern er greit å ha når du skal vippe opp slukrista på badet. Pass på at skrujernet ikke er for lite. Av og til kan denne rista være igjengrodd eller igjenlimt av fliselim. Du kan også bruke skrujernet til å stikke litt i kledninga på ytterveggene.

Sprettball (ca 5 cm)

En fem centimeter stor sprettball er greit å ha når man skal sjekke fall på våtromsgulv. Noen anbefaler en jernkule eller en glasskule. Det anbefaler ikke vi, fordi dersom du mister for eksempel en jernkule ned på flisene på visning, så kan du ødelegge flisene. En fem centimeter stor sprettball triller lett over de fleste flisefugene.

A4-ark og penn

Arket skal du først og fremst bruke på kjøkkenet. Du skrur ventilatoren på fullt, så holder du arket opp mot ventilator-rista, og slipper det. Dersom det blir hengende så er sugeevnen tilfredsstillende. Pennen skal du bruke til å skrive opp viktige ting på arket, som du skal huske, og ikke minst dersom du har spørsmål du ønsker å få svar på før du legger inn bud.

Tilstandsrapport eller takstrapport

Noen gang får du dette først når du kommer på visning, det ligger ofte innimellom meglerens presentasjon av boligen. Det er lurt å få tilstandsrapport eller takstrapporten på forhånd. Dersom det er en byggmester som har utført rapporten er det ofte en Eierskifterapport™. Her kan du se på forsiden av rapporten hva som er feil ved boligen. Mange kjøpere vil nok kreve nettopp en Eierskifterapport™, fordi Eierskifterapport™ har fagmanngaranti***.

Fagmann (Byggmester)

Enkelte personer i bransjen prøver å skremme folk fra å ta med fagmann på visning. De har ofte en skjult agenda. Fagmann på visning mener vi er det viktigste punktet. Når du har med en fagmann på visning, kan du hele tiden få faglig hjelp når du trenger det. Det vil alltid være spørsmål som dukker opp rundt tekniske løsninger, endringer som må gjøres, eventuell få prisoverslag på utbedringer og endringer. Skal du se på flere boliger, kan du avtale en fast pris pr objekt eller en totalpris.

***Fagmanngaranti = utført av en fagmann – Det vil si en byggmester som er medlem hos BMTF.

コメント


bottom of page