top of page

Under boligsalget

Noen tips under boligsalget.

Hva gjør du når salget er i gang?

Når du vet hva du selger er det dags å få inn megler. Noen velger megler andre velger å selge boligen selv, med en advokat til å håndtere formalitetene. Likevel skal man huske på at eiendomsmeglerbransjen har gjennomgått store endringer de siste ti årene, og har kanskje et ufortjent dårlig rykte i noen sammenhenger. En eiendomsmegler kan mye om markedsføring og håndtering av budrunder, og kjenner lovverket rundt dette bedre enn de aller fleste, så det er ikke nødvendigvis penger å spare på å gjøre denne biten selv. Men det er en personlig vurdering.

Når det kommer til fotografering, benytter eiendomsmeglerne seg av dyktige og erfarne fotografer. De er oftest ikke ansatt hos megleren, så du kan kontakte disse direkte. Det er ikke alltid så lurt å ta bilder selv, dersom du ikke er trygg på at dette kan du. Hver disiplin av fotografering er nærmest som et eget fag, og krever eget utstyr. En som tar bilder av boliger som levebrød er oftest det mest fornuftige valget.

Hvorvidt man ønsker å bruke penger på å style boligen, skal jeg ikke ta stilling til, men det er verdt å huske at den nye eieren kommer med sine møbler, sin smak og sine preferanser. På bilder og på visning er det viktigere at interesserte kjøpere ser potensialet i boligene, enn at de ser hvor fint du har det. Det kan være lurt å rydde ting unna, som et minimum, slik at det blir lyst og luftig, og folk ser for seg hvor skjenken etter oldemor passer inn.

Nye eiere kan også være interessert i å se endringspotensialet i boligen under boligsalget, eller på visninga. Derfor kan en investering i fagmann på visning være med på å gjøre boligsalget enda tryggere. Om du benytter deg av samme takstmann som utførte rapporten får du to ting for prisen av en. Kjøperen vil få mulighet til å stille direkte spørsmål om rapporten, til den som utførte tilstandsrapporten. Fagmannen kan svare på dette, hva utbedringer vil koste, hvor tidkrevende det er osv. I tillegg kan en byggmester svare på spørsmål om hvilke vegger som kan fjernes, muligheter for utbygging, avdeling av rom og mange andre byggtekniske spørsmål som ikke nødvendigvis sier noe om boligens fortid, men heller hvilken muligheter som ligger i dens fremtid.

Er boligen din lettsolgt vil budene komme raskt, og det handler egentlig bare om å ha is i magen for å få rett pris for ditt hjem. Her kommer det også inn en ting som gjør at det kan være lurt å bruke en megler, uten at det er et krav. Megleren har ikke samme følelsesmessige tilknytning til boligen, og kjenner markedet og verdien på en profesjonell måte.

댓글


bottom of page